Tekst formaat

Pers- en mediamanager

Wij zoeken een pers- en mediamanager die energie krijgt van het positioneren en profileren van ons event de Nationale Beweegweek voor ouderen. Ben jij een storyteller met de juiste netwerken die resultaten behaalt met earned media? Lees dan verder en solliciteer!

Pers- en mediamanager Beweegweek | freelance 16-32 uur

Vervanging zwangerschapsverlof op projectbasis

20 maart t/m 19 mei, 16-32 uur per week voor de Nationale Beweegweek voor ouderen

Wij zoeken een pers- en mediamanager die energie krijgt van het positioneren en profileren van ons event de Nationale Beweegweek voor ouderen. Ben jij een storyteller met de juiste netwerken die resultaten behaalt met earned media? Lees dan verder en solliciteer!


De Nationale Beweegweek voor ouderen

Van 8 tot en met 12 mei organiseert het Ouderenfonds samen met OldStars weer de Nationale Beweegweek voor ouderen. Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Daarom roepen wij beweegprofessionals en vrijwilligers op om lokaal beweegactiviteiten te organiseren. Zo zorgen we er samen voor dat deze week iedereen de beweegrichtlijnen kan halen.

In ons jubileumjaar staat de ‘beweegvisite’ centraal. Het idee is simpel: niet de hele visite in een kringetje zitten, maar samen met het bezoek vrolijk in beweging komen. oldstars.nl/beweegweek


Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doe je samen!

Dit ga je doen

Als freelance pers- en mediamanager adviseer en ondersteun je ons kennis & communicatieteam, waarbij je nauw samenwerkt met de communicatieadviseurs en verantwoordelijk bent voor het maken én zorgen voor de publiciteit voor het Nationaal Ouderenfonds.

Aan jou de taak om ons evenement de Nationale Beweegweek relevant te maken voor diverse media door aan te sluiten bij actualiteiten. Hierbij maak je de vertaalslag van publiciteitsplan naar eindproduct.

Jouw werkzaamheden binnen deze functie zijn heel afwisselend. De ene dag schrijf je een lokaal persbericht en denk je mee over een landelijke campagne om senioren in beweging te brengen. De andere dag betrek je stakeholders, mediapartners en gasten bij de Beweegweek. Met jouw inzet vergroten wij ons bereik en draag je bij aan de versteviging van onze autoriteit op het gebied van samen goed ouder worden.

Jouw taken & verantwoordelijkheden op een rij:

 • Je creëert gevarieerde persberichten voor al onze doelgroepen zowel lokaal als landelijk
 • Je initieert en onderhoud contact met belangrijke stakeholders in het beweegdomein
 • Je draagt zorg voor de landelijke media campagne (doelstelling minimaal 1 landelijke publicatie in (aanloop naar) de Beweegweek)
 • Je zorgt voor de verzending van persberichten via Smart PR
 • Je signaleert publiciteitskansen en samenwerkingen met ambassadeurs

 

Wat wij zoeken

Je bent communicatief sterk, werkt graag zelfstandig en je bent een echte storyteller. Je bent nieuwsgierig en beschikt over zelf startend vermogen. Je bent bekend met pers- en  mediamanagement en hebt een sterk journalistiek netwerk. Daarnaast ben jij met jouw proactieve houding altijd op zoek naar samenwerking en kansen en schakel je hier graag over met collega’s van de diverse teams.

 

Dus jij …

 • Hebt minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Een aantal jaren ervaring met het schrijven van persberichten
 • Bezit een sterk journalistiek netwerk
 • Kennis van de kanalen voor pers- en media
 • Je bent punctueel en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Bent proactief en beschikt over een zelf startend vermogen.

 

Wat we bieden

 • Gedurende het project (2,5 maand) deel jezelf je eigen tijd in, startend met 16 uur per week, groeiend naar een piek van 32 uur per week.
 • Een passende beloning in de orde van grootte tussen de € 50,- en €75,- per uur incl. btw
 • Ontwikkel jezelf als ZZP’er
 • Organisatie- en teamuitjes en (virtuele) koffiemomenten met collega’s
 • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan uiterlijk 15 maart 2023 je cv en motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Jorieke Linnenkamp nummer 06 34296037.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: