Tekst formaat

Databasemarketeer

Ben jij data- én mensgericht en wil jij met de optimale inzet van data bijdragen aan het bereiken van onze missie? Lees dan hier verder en solliciteer!

Database Marketeer | 32-36 uur

Ben jij data- én mensgericht en wil jij met de optimale inzet van data bijdragen aan het bereiken van onze missie? Lees dan hier verder en solliciteer!

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus, belservice de Zilverlijn en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

Dit ga je doen

Als Database Marketeer ben jij de master in het uitvoeren van selecties, testen en data analyses. Dit doe je ten behoeve van marketingcampagnes voor alle kanalen die het Nationaal Ouderenfonds inzet in het contact met haar doelgroep. Jouw uitdaging? De juiste klanten selecteren, op een passende manier benaderen én via het juiste kanaal. Je gebruikt triggers en gedrag vanuit diverse kanalen om dit te realiseren. Je adviseert proactief op basis van de data over vraagstukken en optimalisatiemogelijkheden van onze campagnes, diensten en activiteiten.

Jouw taken & verantwoordelijkheden op een rij:

 • Jij bent verantwoordelijk voor de strategische inzet van data;
 • Jij bent dé specialist in het maken van klantselecties, door o.a. het adviseren van interne stakeholders over campagneselecties en segmentaties;
 • Jij pakt de regierol als het gaat om de overall communicatie, je creëert en behoudt overzicht over communicatie die wordt uitgestuurd naar wie en met welk doel;
 • Je bent het aanspreekpunt voor verzoeken gerelateerd aan het uitzetten en optimaliseren van marketing campagnes;
 • Je bent beheerder van de communicatiesystemen Marketing Cloud en FormSuite en intern aanspreekpunt hiervoor;
 • Je standaardiseert werkprocessen om gegevens in onze database te verrijken.

 

Wat wij zoeken

Wij zoeken een ervaren professional die van nature analytisch is én blij wordt van alles wat met data te maken heeft. Je denkt altijd een paar stappen vooruit en je verdiept je goed in de klantbehoeftes. Zo weet jij optimaal in te spelen op wensen en behoeftes én koppel je deze aan het bereiken van onze doelen. Je voelt je verantwoordelijk en bent accuraat en scherp op de processen. Verder zoek je het contact met collega’s actief op om elkaar te versterken.

Dus jij hebt…

 • Een afgeronde opleiding op hbo / wo niveau;
 • Een aantal jaren relevante werkervaring in een functie met soortgelijke taken;
 • Oplossingsgericht en analytisch;
 • Een ondernemende, kritische en proactieve houding;
 • Communicatief vaardig en je zoekt de samenwerking van nature actief op;
 • Kennis van en ervaring met SQL, Salesforce en Marketing Cloud is een pré.

 

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 8 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening €2.712,- tot €3.864,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring & opleiding);
 • Een individueel budget van 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld;
 • Een persoonlijk loopbaanbudget die je kunt besteden aan trainingen of bijv. coaching;
 • Organisatie- en teamuitjes en (virtuele) koffiemomenten met collega’s;
 • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie;
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s;
 • Een modern kantoor op loopafstand van station Amersfoort waar je voor meetings en inspiratie aanwezig bent;
 • Flexibel (thuis) werken, zodat jij je privéleven en je werkleven perfect in balans kunt houden.

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan uiterlijk 29 december je cv en motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Else Hofland, Marketing Manager, bereikbaar via e.hofland@ouderenfonds.nl.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: