Tekst formaat

Projectmedewerker vrijwilligers & evenementen

Ben jij procesgericht en heb jij ervaring met het werken met vrijwilligers? Ben je daarbij goed in het schrijven van beleid én wil je bijdragen aan een ondernemende goede doelen organisatie? Lees dan verder!

Projectmedewerker vrijwilligers & evenementen (24-28 uur)

 

Ben jij procesgericht en heb jij ervaring met het werken met vrijwilligers? Ben je daarbij goed in het schrijven van beleid én wil je bijdragen aan een ondernemende goede doelen organisatie? Lees dan verder!

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus, belservice de Zilverlijn en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

Wat ga je doen?

Het Ouderenfonds stimuleert het delen van kennis en ervaring en het onderlinge contact tussen vrijwilligers. Dit doen we door het bouwen en onderhouden van community’s, waarvoor we verschillende bijeenkomsten organiseren, afgestemd op de wensen en behoeften van onze vrijwilligers en actuele trends in de maatschappij. Als projectmedewerker kom je te werken in het team Vrijwilligers & Evenementen en ga jij aan de slag voor de vrijwilligers. Je taken variëren van het maken van beleid en het uitwerken van richtlijnen tot het ondersteunen van collega’s in de uitvoering van dit beleid. Ook werk je mee aan het organiseren en begeleiden van online en live bijeenkomsten en activiteiten. Je denkt mee in de teamstrategie, signaleert ontwikkelingen en trends en vertaalt dit naar voorstellen en acties.

In het kort jouw taken:

 • Jij ondersteunt collega’s bij het juist uitvoeren van ons vrijwilligersbeleid
 • Je maakt en onderhoudt diverse documenten zoals handleidingen, beslisdocumenten, evaluatie -en voortgangrapportages
 • Je doet verbetervoorstellen met betrekking tot het optimaliseren van processen en zorgt voor de vastlegging van nieuwe processen
 • Je komt actief met ideeën met betrekking tot het aanscherpen, aanvullen en uitvoeren van ons (vrijwilligers)beleid
 • Je bouwt community’s, denkt mee over een creatieve invulling van community bijeenkomsten en houdt daarbij de praktische uitvoerbaarheid in het achterhoofd
 • In samenwerking met team Administratie zorg je voor de juiste registratie van de vrijwilligersgegevens
 • Jij voert onderzoeken uit onder vrijwilligers en stuurt het vrijwilligerspanel aan

 

Wat wij zoeken

Jij bent een professional die goed is in betrokkenen op het juiste moment aanhaken. Je haalt informatie op, bent nieuwsgierig en houdt ondertussen de grote lijnen in het vizier. Je haalt voldoening uit het verbeteren van de processen. Zo lever jij een bijdrage aan het opstellen én uitvoeren van ons vrijwilligersbeleid en de doelgroep waar we het voor doen!

Verder herken jij je in onderstaande:

 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau
 • Aantoonbare ervaring en / of affiniteit met vrijwilligersmanagement en het werken met vrijwilligers
 • Goed in planmatig werken én daarnaast ook flexibel bij ad hoc werkzaamheden
 • Procesgericht en weet ideeën om te zetten in verbetervoorstellen
 • Communicatief sterk, zowel offline als online
 • Goed in presenteren en enthousiasmeren
 • Ondernemend en actiegericht
 • Ervaring met het opzetten van evenementen

 

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 8 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening €2.712,- tot €3.864,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring & opleiding)
 • Een individueel budget van 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld
 • Een persoonlijk loopbaanbudget die je kunt besteden aan trainingen of bijv. coaching
 • Organisatie- en teamuitjes en (virtuele) koffiemomenten met collega’s
 • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s
 • Een modern kantoor op loopafstand van station Amersfoort waar je voor meetings en inspiratie aanwezig bent
 • Flexibel (thuis) werken, zodat jij je privéleven en je werkleven perfect in balans kunt houden

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan uiterlijk 8 augustus je cv en eventueel je motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 16 augustus in de middag en de tweede gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 24 augustus. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen m­et Willem Schortinghuis, bereikbaar via 088-3442000.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 46% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: