Tekst formaat

Projectleider Leefstijl & Sport

Kan jij projecten in goede banen leiden om te komen tot het gewenste resultaat mét tevreden stakeholders? Heb jij daarnaast succesvolle ervaring als Projectleider en kun jij uitstekend werken met strakke deadlines? Lees dan hier verder!

Projectleider Leefstijl & Sport | 32 uur

 

Kan jij projecten in goede banen leiden om te komen tot het gewenste resultaat mét tevreden stakeholders? Heb jij daarnaast succesvolle ervaring als Projectleider en kun jij uitstekend werken met strakke deadlines? Lees dan hier verder!

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus, belservice de Zilverlijn en ons programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

Ons team

Als Projectleider kom je te werken in team Projecten, de aanjager van nieuwe projecten binnen het Ouderenfonds. We draaien pilots, passen verbeterpunten toe en dragen het project vervolgens over naar het volgende team voor de follow-up. De projectenportefeuille is divers en sluit aan bij onze pijlers: de actieve oudere, de ouderenvriendelijke omgeving en het bestrijden van eenzaamheid.

Dit ga je doen

Het Ministerie VWS wil met het ‘Steunpakket voor sociaal en mentaal welzijn en leeftijd’ een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en verbeteren van leefstijl met sport en bewegen als middel. Door de toezeggingen van het Ministerie van VWS voor de subsidies kunnen wij extra inzetten op OldStars Sport. Deze gelden willen we gebruiken om de volgende stap te zetten naar een ouderenvriendelijk sportklimaat in Nederland en concreet; voor het doorontwikkelen van (bestaande) OldStars initiatieven. Als projectleider ben jij de kartrekker en lever je een fundamentele bijdrage aan onderstaande pijlers:

 • Het versterken van de basis en kennis om onze dienstverlening nóg beter af te stemmen op de doelgroep
 • Het organiseren van communicatie en verbinding met de doelgroep en andere ouderen-community’s in Nederland
 • Doorgroeien van OldStars in het hele land door het ontwikkelen van passend individueel sportaanbod in groepsverband bij de sportvereniging

 

Als Projectleider binnen het Ouderenfonds ben jij verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van projecten en het adequaat betrekken van de stakeholders in de verschillende fases van het project. Onderstaande taken gaan jou van nature goed af;

 • Opleveren van projecten binnen de tijd, van de juiste kwaliteit en met de juiste financiële afwikkeling
 • Bewaken van de voortgang van de gemaakte plannen, afspraken en resultaten
 • Tijdig aan- en bijsturen van de projectorganisatie
 • Signaleren van knelpunten en verbeterpunten en hierop anticiperen
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams

 

Wat wij zoeken

Wij zoeken een Projectleider die toewerkt naar een duidelijk resultaat en dit ook oplevert. Je kan goed schakelen en staat ervoor open om op diverse projecten te worden ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van mobiliteit, kunst en cultuur. Je bent goed in het tijdig aanhaken van verschillende interne en externe stakeholders, je denkt altijd een paar stappen vooruit en weet verbanden te leggen. Je gaat met tact recht op je doel af. Je voelt je verantwoordelijk en bent scherp op de processen. Jij weet tijd, budget én kwaliteit in de juiste balans te brengen!

 

Dus jij hebt in ieder geval…

 • Minimaal vijf jaar succesvolle ervaring in een soortgelijke functie
 • Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau, bij voorkeur aangevuld met een opleiding gericht op projectmanagement
 • Sterke communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Talent om netwerkpartners te verbinden aan de projecten
 • Overtuigingskracht en enthousiasmerend vermogen
 • Een ondernemende, proactieve en resultaatgerichte houding
 • Goed bestand tegen het werken onder druk

 

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 9 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening €2.884,- en maximaal €4.252,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring & opleiding)
 • Een individueel budget van ruim 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld;
 • Een persoonlijk loopbaanbudget dat je kunt besteden aan trainingen of bijv. coaching
 • Organisatie- en teamuitjes en virtuele koffiemomenten met collega’s
 • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s
 • Een modern kantoor op loopafstand van station Amersfoort waar je voor meetings en inspiratie naartoe komt
 • Flexibel (thuis) werken, zodat jij je privéleven en je werkleven perfect in balans kunt houden

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan uiterlijk 8 augustus je cv en je motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Johan Annema, teamleider Projecten, bereikbaar via 06-14443420 en j.annema@ouderenfonds.nl.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 46% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: