Van 28 sept t/m 4 okt is de Week tegen Eenzaamheid. Met zoveel mogelijk kleine gebaren maken we een vuist tegen eenzaamheid!
Maak een klein gebaar
Tekst formaat

Onderzoeker

Zoek jij een (freelance) job bij een inspirerend goed doel vanaf oktober? Dit is ‘m, reageer nu!

Deze functie is ter vervanging van zwangerschapsverlof voor periode oktober tot april voor maximaal 32 uur per week.

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze missie is eenzaamheid onder ouderen bestrijden. Dit doen we onder andere door sport- en beweegprogramma’s, zoals OldStars en De Derde Helft, maar ook door initiatieven zoals Samen Breien, de PlusBus en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

Wie ben jij en wat ga je doen?

Wij zoeken een gedreven onderzoeker die zelfstandig diverse impactmetingen kan uitvoeren. Jaarlijks meten we bij deelnemers en vrijwilligers van onze programma’s de impact op o.a. sociale en emotionele eenzaamheid. Ook halen we verbeterpunten op voor onze activiteiten. Jij analyseert de data, schrijft een rapportage en koppelt de uitkomsten terug aan het programmateam.

Daarnaast werken we continu aan innovatieve projectvoorstellen. Met jouw onderzoekende blik help je hierin mee door bijvoorbeeld desk research uit te voeren of een kort marktonderzoek te doen. De opgedane kennis verwerk je samen met de innovatiecoördinator, projectleider en fondsenwerver in nieuwe projectplannen.

Met wie ga je dat doen?

Je komt te werken in het jongste team van het Ouderenfonds, team Kennis & Communicatie. Niks stoffigs aan dus! Maar liefst zes young professionals met elk een eigen expertise in marketing en communicatie,  actualiteit en onderzoek kunnen niet wachten op jouw onderzoeksresultaten, je frisse ideeën en skills aan de tafeltennistafel.

Wie zoeken wij?

 • WO/HBO+ werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare kennis en ervaring in het doen van kwantitatieve analyses in Excel.
 • Kennis en ervaring in het doen van desk research.
 • Goed in het signaleren van kansen en mogelijkheden.
 • Kennis van en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij is een pre.
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.


Wat bieden wij?

 • Werken in een super enthousiast en jong team met specialisten.
 • Een lichte, moderne werkplek op ons kantoor op loopafstand van station Amersfoort.
 • De mogelijkheid om thuis te werken (op basis van een eigen laptop en bellen via internet).


Solliciteren

Interesse? Stuur dan uiterlijk 1 oktober je cv en motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Sollicitaties worden in overweging genomen zodra ze worden ontvangen. We behouden ons het recht voor om de vacature eerder te sluiten als we een juiste kandidaat vinden. We raden dus aan om zo snel mogelijk te solliciteren. De gesprekken zullen uiterlijk in de eerste week van oktober gevoerd worden. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Simone de Graaf via s.degraaf@ouderenfonds.nl of 088 3442 014.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: