Tekst formaat

Douwe Egberts punten sparen voor de Zilverlijn

Heeft u nog Douwe Egberts-punten in de la liggen? Doe er iets moois mee en doneer ze aan het Ouderenfonds! D.E verhoogt de waarde van de ingeleverde punten met maar liefst 20%. Met de opbrengst zorgt het Ouderenfonds voor meer telefoontjes van de Zilverlijn naar ouderen die zich eenzaam voelen.

Stuur uw D.E punten gratis naar Het Nationaal Ouderenfonds, o.v.v. Douwe Egberts, Antwoordnummer 318, 3800 VB Amersfoort. Alvast hartelijk dank!

Beeld: Douwe Egberts

De Zilverlijn

‘Veel ouderen hebben, zeker nu, behoefte aan persoonlijk contact en een luisterend oor. Via onze belservice de Zilverlijn nemen getrainde vrijwilligers wekelijks contact op met ouderen die zich eenzaam voelen. Een financiële bijdrage via het D.E Spaarprogramma inzamelen betekent voor ons dat we kunnen inzetten op koppelen van nog meer vrijwilligers aan ouderen bij wie de dagen nu zo ontzettend stil zijn. Dat zou geweldig zijn!’, aldus Corina Gielbert, directeur Ouderenfonds

‘Gevonden geld’

Het spaarprogramma van Douwe Egberts is nog altijd springlevend; bijna 60% van de Nederlandse huishoudens doet er aan mee. Dat betekent dat in de rommellaatjes van 4,5 miljoen Nederlanders honderden waardepunten liggen. Door het vele thuiswerken geven Nederlanders bovendien aan vaker (17%) koffie en thee thuis te drinken, dus zouden er in theorie ook meer verpakkingen met waardepunten in de keukenkastjes moeten liggen. Toch verdwijnen ook regelmatig lege koffie- en theeverpakkingen met waardepunten in de prullenbak. Dit ‘gevonden geld’ kan nu laagdrempelig geschonken worden aan goede doelen. De waardepunten zijn te vinden op meer dan 165 verschillende producten van Douwe Egberts, SENSEO® en Pickwick.

D.E verhoogt waarde met 20%

Douwe Egberts heeft binnen het spaarprogramma projecten geselecteerd bij vier goede doelen. Naast de Zilverlijn van het Ouderenfonds doen ook het Maatjesproject van het Oranje Fonds, koffiepakken Aroma Rood voor Voedselbanken Nederland en de Heppie Tour van Stichting Het Vergeten Kind mee met het spaarprogramma. Spaarders kunnen zelf kiezen aan welk van de vier goede doelen ze willen schenken. John Brands, General Manager van Jacobs Douwe Egberts (JDE) Nederland geeft aan: “We hebben projecten geselecteerd waarbij ‘mensen met elkaar verbinden’ centraal staat. Dit sluit naadloos aan bij onze wens om op verschillende manieren mensen dichter bij elkaar te brengen. Om echt een verschil te kunnen maken voor de goede doelen, verhogen we binnen het spaarprogramma de waarde van de geschonken punten met 20%.”

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: