Tekst formaat

Relatiemanager Nalaten

Ben jij sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties? Lijkt het je daarnaast gaaf om campagnes op te zetten om zo nog meer mensen warm te maken om bij te dragen aan het Ouderenfonds? Lees dan verder!

Relatiemanager Nalaten (32-36 uur)

Ben jij sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties? Lijkt het je daarnaast gaaf om campagnes op te zetten om zo nog meer mensen warm te maken om bij te dragen aan het Ouderenfonds? Lees dan verder!

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus, belservice de Zilverlijn en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

Wat ga je doen?

Je bouwt de meerjarenstrategie nalaten verder uit, met als resultaat een verdere groei van de inkomsten uit nalatenschappen. Je werft leads via social media en telemarketing campagnes en bent verantwoordelijk voor relatiemanagement met toekomstige erflaters en mensen die het Ouderenfonds in het testament hebben opgenomen. Daarnaast ben je het persoonlijk aanspreekpunt voor geïnteresseerden en verantwoordelijk voor de begeleiding en afhandeling van nalatenschappen uit legaten en erfstellingen. Team Fondsenwerving is een klein en enthousiast team, hierin bestaat de ruimte om je ervaring en creativiteit breder in te zetten. Denk hierbij aan campagnes op gebied van loyaliteit of andere particulieren donatiecampagnes.

In het kort jouw taken:

 • Je zet het bestaande beleid voort en ziet mogelijkheden om dit door te ontwikkelen met als doel het duurzaam betrekken van (potentiële) gevers. Het genereren van extra inkomsten voor de organisatie staat hierbij centraal.
 • Je brengt potentiële erflaters van het Ouderenfonds in kaart via de database, het relatienetwerk van de organisatie en door proactief contact te leggen met intermediairs, zoals notarissen
 • Je legt proactief contact met potentiële erflaters en informeert en enthousiasmeert hen over het werk van het Nationaal Ouderenfonds
 • Je organiseert bijeenkomsten mogelijk met partners van het Nationaal Ouderenfonds
 • Je onderhoudt een zorgvuldige, pro-actieve relatie met geïnteresseerden
 • Je bent en blijft up-to-date over ontwikkelingen op het vakgebied en informeert collega’s en potentiele erflaters hierover
 • Je bent tevens verantwoordelijk voor werving en relatiebeheer van donateurs met een overeenkomst Periodieke schenking
 • Je draagt bij aan campagnes en acties met als doel om loyaliteit van donateurs te verhogen
 • Daar waar nodig betrek je interne stakeholders (directie, particuliere/zakelijke fondsenwervers en communicatie) en externe bureaus bij de uitvoering van de werving

 

Wie wij zoeken

Een professional die gedreven is om nieuwe relaties tot stand te brengen. Je bent goed in het opbouwen van nieuwe contacten maar ook in het onderhouden van relaties. Je denkt in mogelijkheden en handelt proactief. Je hebt veel creatieve ideeën, je werkt tegelijkertijd met een duidelijk doel voor ogen én houdt er van je targets te behalen.

Verder herken jij je in onderstaande:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving en/of relatiebeheer waaronder nalatenschapswerving;
 • Je hebt kennis over wetgeving met de rechten en plichten omtrent erven en het opstellen van een testament;
 • Je werkt graag gestructureerd, resultaatgericht en bent proactief;
 • Je bent goed in het onderhouden van relaties met zowel geïnteresseerde erflaters als externe stakeholders.

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 9 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening €2.884,- en maximaal €4.252,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring & opleiding);
  • Een individueel budget van 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld;
  • Een persoonlijk loopbaanbudget die je kunt besteden aan trainingen of bijv. coaching;
  • Organisatie- en teamuitjes en (virtuele) koffiemomenten met collega’s;
  • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie;
  • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s;
  • Een modern kantoor op loopafstand van station Amersfoort waar je voor meetings en inspiratie aanwezig bent;
  • Flexibel (thuis) werken, zodat jij je privéleven en je werkleven perfect in balans kunt houden.
 • Solliciteren

 • Interesse? Stuur dan uiterlijk 1 oktober je cv en eventueel je motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 4 oktober. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met José de Korte, bereikbaar via 06-537 826 44.

   

  Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

   

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: