Tekst formaat

Schenken met belastingvoordeel

Wist u dat er een slimme manier is om te schenken aan het Ouderenfonds? U kunt namelijk schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug. Met de handige rekenhulp berekent u snel uw belastingvoordeel.

Periodiek schenken

Vraag de brochure aan

 • (indien van toepassing)
 • Welke folder wilt u ontvangen? Klik het pijltje (v) open voor meer opties. (Voor grotere bestellingen, bel ons Klantcentrum via 088 344 2000).
 • Uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om de bestelling te verwerken, om uw beleving op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven in onze privacybeleid. Ik heb de deze gelezen en ga hiermee akkoord.

Hoe werkt periodiek schenken?

Als u het Ouderenfonds steunt voor een periode van minimaal vijf jaar kunt u profiteren van belastingvoordeel. Deze vorm van schenken wordt ook wel periodiek schenken genoemd. U kunt dan uw volledige gift als aftrekpost opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. U kunt iedere bijdrage aftrekken, er is geen minimum- of maximumbedrag. Wel moet u uw schenking schriftelijk vastleggen in een schenkingsovereenkomst en ieder jaar hetzelfde bedrag doneren.

Voordelen

 • Volledig aftrekbaar van inkomstenbelasting
 • Geen voorwaarden voor drempelinkomen
 • Geen minimum- of maximumbedrag
 • Opzeggen wanneer u wilt

Zo regelt u het

Wilt u een periodieke schenking aangaan of meer informatie aanvragen? U kunt de schenkingsovereenkomst op drie manieren regelen: online, per post of met een begeleidende brochure.

Regel het online

U kunt de schenkingsovereenkomst direct online regelen. Het formulier verschijnt in een nieuw scherm. Daar kunt u het invullen en verzenden.

Regel de schenkingsovereenkomst online >

Regel het per post

U kunt hier het formulier voor de schenkingsovereenkomst downloaden, uitprinten, invullen in tweevoud, ondertekenen, en daarna gratis naar ons opsturen via het antwoordnummer op het formulier.

Download de schenkingsovereenkomst >

Vraag de brochure aan

Wilt u graag de papieren brochure over schenken met belastingvoordeel aanvragen? Dat kan! U ontvangt van ons een informatiepakket met de brochure, het formulier voor de schenkingsovereenkomst en een retourenvelop.

Vraag de brochure Belastingvrij Schenken aan >

Meer weten?

Wilt u meer weten over schenken met belastingvoordeel of over het werk van het Ouderenfonds? Kijk  op de website van de Belastingdienst of neem contact met ons op. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: